Шест партии ще излъчат депутати от 19-и МИР - РусеЦентралната избирателна

...
Шест партии ще излъчат депутати от 19-и МИР - РусеЦентралната избирателна
Коментари Харесай

ЦИК разпредели осемте мандата в Русе

Шест партии ще излъчат депутати от 19-и МИР - Русе

Централната изборна комисия разгласи публично разпределението на осемте мандата за народни представители от 19-и МИР - Русе, съобщи .

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ ще имат по двама депутати, а „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “, Движение за права и свободи и „ Демократична България-Обединение - по един.

Официално са оповестени и преференциите, които преподреждат листите на две от политическите сили, които влизат в Народното събрание – ГЕРБ-СДС и „ Демократична България-Обединение “. В ГЕРБ-СДС втори става петият в листата Драгомир Драганов, а вторият Георги Кръстев остава четвърти. Третото място резервира Кремена Славова. В Демократична България четвъртият Иван Белчев измества втория Иван Станев.

Така имената на бъдещите депутати публично досега са: Десислава Атанасова и Драгомир Драганов /ГЕРБ-СДС/, Николай Събев и Рена Стефанова /ПП/, Златан Златанов /Възраждане/, Иван Иванов /БСП за България/, Ализан Яхова /ДПС/ и Надежда Йорданова /ДБ/.

Това обаче няма да е окончателното посланичество на Русе в Народното събрание. Николай Събев вече е подал заявление до ЦИК, което следва да бъде прегледано, че се отхвърля. Така на негово място от Политическа партия влиза Димитър Недялков.

Иван Иванов е определен за народен представител и от Шумен, откъдето влиза обичайно. Затова се счита, че той ще бъде още веднъж депутат от Шумен и ще освободи мястото за Ивалинка Цанкова.

Под въпрос е Надежда Йорданова, която печели мандат и от 23-ти МИР-София. Смята се, че тя ще влезе въпреки всичко от Русе, с цел да даде опция в Народното събрание да влезе и някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов. Ако избере София, тогава мястото ѝ от Русе ще бъде заето от екоактивиста Иван Белчев.

За Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, която е лидер на листата и в Разград, е съвсем 100 % несъмнено, че ще влезе от Русе, с цел да освободи мандата в Разград за втория Гюнай Хюсмен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР